Jane’s Studio

Jane’s Studio

A dream come true situated in the dead side of an existing garden. What started off as an idea to create a little lean to shed that could be used for a studio ended as a unique and special retreat for a talented artist.

Changes of level and the client’s idea of an access courtyard which could link the space to the main house resulted in a large spacious studio with elegant high ceilings and ample light from tall windows and doors with fanlight above. A small bathroom and lobby space and a slab roof allowed for easy conversion with a possible second level to this studio to convert it into a small apartment. Cement screed floor combined with hanging metal chandelier and small recessed down lighters make this space a special retreat with a unique atmosphere.

© 2011 Ursula Rigby Architect - Web Design By Wil